Kutlama programı, Borçka Belediye Binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Borçka Kapalı Spor Salonu'nda devam eden programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.
Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, konuşmasını şiirle başlattı. Başkan Orhan, "Dağ dağ olurum, deniz deniz / Gönül gönül olurum, yürek yürek / Sınır boylarında bayrak / Kurtuluş savaşında mauzer, / Ben özgürlüğüm, ben bağımsızlığım / Ben Kaçkar Dağıyım, ben deli horon / Günü geldiğinde Atabarı değil / Atatürk olurum Kocatepe'de / Ben Artvin'im dostlar bensiz olmaz" dizelerini okuyarak Kurtuluş Günü'nün önemine dikkat çekti.
Orhan, konuşmasında, "Yüz beş yıl önce bu topraklarda özgürlük uğruna canını siper eden atalarımızın direnişi, bizlere sadece üzerinde yaşayacağımız bir şehir değil; asla boyun eğmeyen, sarsılmaz bir kimlik bıraktı. Çoruh'un hırçın suları gibi coşkulu ve tavizsiz olan bu irade, o gün tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir bağımsızlık destanı yazdı. Bu destan, yalnızca geçmişte kalmış bir tarih sayfası değildir. Ecdadımızın gösterdiği sarsılmaz inanç ve dayanışma ruhu, bugün de sokaklarımızda ve mahallelerimizde yaşamaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
Konuşmasının sonunda, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı, gazilere de şükranlar sunuldu.
Kutlama programı, şiirlerin okunması, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sürdü. Borçka Belediyesi Kadın Korosu'nun şarkı performansı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Program, Kafkas Rüzgarı ekibinin gösterisi ile sona erdi.
Borçka'da gerçekleştirilen etkinlikler, Kurtuluş Günü coşkusunu vatandaşlarla buluşturarak birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.