Kaya, Ekrem İmamoğlu ve bazı belediye başkanlarının durumuna ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Bayramların geçmişteki birlik ve beraberlik ruhuyla kutlanmasını özlediklerini ifade eden Kaya, son dönemde yaşanan gelişmelerin toplumda huzursuzluk yarattığını söyledi. Kaya, "Eski bayramlardaki kardeşlik ve dayanışma ortamını arıyoruz. Bugün ise büyük bir haksızlık ve adaletsizlik duygusuyla karşı karşıyayız" dedi.
"Topluma doğru anlatmalıyız"
Konuşmasında İmamoğlu'nun durumuna değinen Kaya, meselenin kamuoyuna doğru aktarılması gerektiğini belirterek, "Ekrem İmamoğlu'nun neden içeride olduğunu topluma doğru anlatmalıyız. Bunun yolsuzlukla ilgisi olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kaya, İmamoğlu'nun kişiliğine ve yönetim anlayışına güvendiğini dile getirerek, görev süresince sosyal projelere ağırlık verildiğini ve kaynakların toplum yararına kullanıldığını savundu.
"Siyasi süreçlere eleştiri"
CHP içindeki gelişmelere de değinen Kaya, partinin son dönemde önemli bir değişim sürecinden geçtiğini ifade etti. Bu sürecin bazı çevreler tarafından kabul edilmediğini öne süren Kaya, çeşitli hukuki ve siyasi tartışmaların bu nedenle gündeme geldiğini söyledi.
Kaya, partisinin iktidar alternatifi haline geldiğini savunarak, bu durumun bazı kesimleri rahatsız ettiğini iddia etti.
"Mücadele vurgusu"
Konuşmasının sonunda partililere seslenen Kaya, birlik ve kararlılık mesajı verdi. Mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini ifade eden Kaya, "Haklı olduğumuza inanıyorsak bu yoldan dönmeyeceğiz. Mücadele edenler her zaman kazanamayabilir ama kazananlar hep mücadele edenlerdir" dedi.