Tarih: 17.02.2026 14:16

Atakum Belediyesi’nden Lise Öğrencilerine Elektronik Atık Semineri

Facebook Twitter Linked-in

Samsun'un Atakum Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik 'elektronik atıklar' konulu bir seminer düzenledi. Seminerde, çevreye bırakıldığında ciddi zararlar oluşturan elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasının önemi vurgulandı.
Belediye, Katık Otobüsü aracılığıyla kağıttan cama, plastikten metale kadar pek çok atığı geri dönüşüme kazandırırken sıfır atık konusunda da vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Serhat Türkel'in öncülüğünde kentin dört bir yanında düzenlenen çevre etkinlikleri ve seminerler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

"Ağır metaller içeriyor"
Seminer, Onur Ateş Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nden Mithat Dikmen, öğrencilere elektronik atıkların çevreye etkilerini, doğru ayrıştırma yöntemlerini ve geri dönüşüm sürecini kapsamlı şekilde anlattı. Dikmen, elektronik atıkların kullanım ömrünü tamamlamış cihazlar olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Aydınlatma ürünleri, sensörlü lambalar, küçük ev aletleri ve ısı kontrolü sağlayan cihazların hepsi elektronik atıktır. Bu ürünler kurşun ve civa gibi ağır metaller içerir. Doğa ve insan sağlığına ciddi zararlar verebilir."
Seminerde, gençlere elektronik atıkları çöpe atmak yerine yetkili toplama noktalarına teslim etmeleri gerektiği hatırlatılarak çevre bilincinin erken yaşta kazanılmasının önemi vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —