Tarih: 05.11.2025 09:52

Başkan Ahmet Kaya’dan Karayolları ’na Sert Çağrı: “Değirmendere Yolu Artık Açılsın!”

Facebook Twitter Linked-in

 Başkan Kaya, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne seslenerek "Bu yolu artık ve bir an önce açın!" çağrısında bulundu.
Değirmendere'deki kavşak çalışmasının aylardır tamamlanmamasının hem bölge esnafını hem de vatandaşları mağdur ettiğini belirten Ahmet Kaya, "Sülüklü Mezarlığı yolundaki esnaflarımızın sabrı da kazancı da tükendi. Yaklaşık bir ay önce yetkililerle görüşerek, yolun bir an önce açılması için ricada bulunduk. 15 gün içinde açılacağı söylendi ancak bu sabah yaptığımız incelemede maalesef yolun hâlâ açılmadığını üzülerek gördük" dedi.
Başkan Kaya, yapılan çalışmaların şehir trafiğinde ciddi sıkıntılara neden olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Ortahisar 'ın en yoğun bölgelerinden birinde aylardır süren bu kazı ve inşaat, vatandaşın günlük yaşamını zorlaştırıyor. Trafikte saatlerce bekleyen insanlar, mağdur olan esnaflar ve sabrı tükenen sürücüler artık çözüm bekliyor. Bu sürecin uzaması kabul edilemez."
Kaya, Karayolları yetkililerinden Trabzon halkına verilen sözlerin tutulmasını istedi: "Bu kent, hizmet bekliyor. Her gün binlerce araç ve vatandaş bu güzergâhı kullanıyor. Karayollarına çağrımız açık ve net: Bu yolu artık ve bir an önce açın! Trabzon halkı sabırla bekliyor ama bu sabırın da bir sınırı var."
Değirmendere Kavşağı'ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki trafik yükünün önemli ölçüde azalması bekleniyor. Ancak gecikmenin sürmesi durumunda, kent merkezindeki ulaşım sorunlarının daha da büyüyeceği belirtiliyor.
Vatandaş Ne Diyor?
Bölgedeki esnaflar da Başkan Kaya'nın çağrısına destek verdi. Uzun süredir toz, gürültü ve trafik sıkışıklığıyla mücadele ettiklerini belirten bir esnaf, "Müşterilerimiz dükkânımıza ulaşamıyor. Gelirimiz neredeyse yarı yarıya azaldı. Artık sabrımız kalmadı" ifadelerini kullandı.
Gözler Karayolları 'nda
Trabzon'da kent içi ulaşımın kilit noktalarından biri olan Değirmendere Kavşağı'nın yeniden trafiğe açılması için gözler Karayolları Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. Başkan Kaya'nın açıklaması sonrası Trabzon kamuoyunda da konunun hızla çözülmesi yönünde güçlü bir beklenti oluştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —