Bayburt'ta çevre temizliği ve su kaynaklarının korunması amacıyla Çoruh Nehri dere yatağında başlatılan temizlik çalışmaları, idari imkânlar doğrultusunda aralıksız devam ediyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, nehir yatağında biriken atıklar ve yabancı maddeler temizlenerek suyun akışının düzenli şekilde sağlanması hedefleniyor.
Ekipler, "Yeşil Karıncalar" olarak bilinen çevre gönüllülerinin desteğiyle hem doğayı koruma hem de kent estetiğini güçlendirme yönünde önemli bir adım atıyor.
Yetkililer, yapılan temizlik faaliyetlerinin periyodik aralıklarla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşlardan çevre duyarlılığı konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.