CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, söz konusu paylaşıma sert tepki göstererek, "Çocukların birer reklam aracına dönüştürülmesi kabul edilemez" dedi.
"Utanç Verici ve Sorumluluk Dışı"
Batmaz, yapılan paylaşımı "utanç verici" olarak nitelendirerek sorumlular hakkında derhal işlem yapılmasını talep etti. Batmaz, açıklamasında, "Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiği anlayışından gelen bir toplumda, yaşları küçük, savunmasız çocukların rencide edilmesi kabul edilemez. Yardımların adeta gözlere sokulurcasına paylaşılması son derece sorumsuz ve ahlaksız bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.
Devlet Kurumlarından Hesap Bekleniyor
CHP'li Batmaz, özellikle devlet kurumlarının bu tür davranışlarla anılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "AK Parti iktidarı döneminde devlet bürokratlarının bu tür eylemlerle gündeme gelmesi, ne devlet geleneğimizle ne de manevi değerlerimizle bağdaşmaktadır. Yardımı reklam malzemesine dönüştürmek açık bir çirkinliktir" dedi.
Çocukların Geleceği Tehlikede
Batmaz, görüntülerin çocukların geleceğini zedeleyebilecek bir travma riski taşıdığını ifade ederek, "Devletin imkânları kullanılarak çocukların birer reklam aracına dönüştürülmesi son derece çirkin ve ahlaki dışıdır. Bu yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.
Bakanlıktan Soruşturma Çağrısı
Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da çağrıda bulunan Batmaz, "Bakanlık derhal soruşturma başlatmalı ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapmalıdır. Bu konu geçiştirilecek bir mesele değildir. Halkın buna tahammül etmesi beklenemez" ifadelerini kullandı.
Trabzon'da ortaya çıkan bu tartışma, yardım faaliyetlerinin paylaşım biçimi ve çocukların korunması konusundaki hassasiyetleri bir kez daha gündeme taşıdı.