Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde 11 Eylül 2025 tarihinde önemli bir görev değişimi gerçekleşti. 2025/358 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erzurum İl Emniyet Müdürü olarak atanan Sayın Onur Karaburun, görevine resmen başlamış oldu.
Göreve başlamasının ardından, İl Emniyet Müdürü olarak görevini devreden Sayın Kadir Yırtar, düzenlenen törenle uğurlandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sayın Yırtar'ın Erzurum'daki hizmetleri için teşekkür edilirken, yeni görevinde başarılar dilendi.
Görev değişimi kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, emniyet teşkilatı mensupları ve il protokolünden yetkililer katıldı. Görevini devreden ve yeni görevine başlayan müdürler, Erzurum'daki güvenlik çalışmalarının ve vatandaş odaklı hizmetlerin önemine dikkat çekti.
Erzurum'da güvenlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla yapılan bu değişiklik, il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yeni atanan İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayarak, Erzurum'un kamu güvenliği alanındaki projelerini ve uygulamalarını sürdürecek.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Kadir Yırtar'a ilimizdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. Bu görev değişimi, Erzurum'daki güvenlik çalışmalarının devamlılığı ve şehirdeki huzurun sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.