Menü Rize Haber, Rize Haberleri, Çaykur Rizespor, Rizespor Haberleri, Çaykur, Rizede Haber, Karadeniz, 53, rize, Çay, haber, rize güncel haber,
Tarih: 24.03.2026 14:34
Erzurumlu Sporculardan Dünya Başarısı: Kayak Şampiyonası’nda Madalya Yağmuru

Erzurumlu Sporculardan Dünya Başarısı: Kayak Şampiyonası’nda Madalya Yağmuru

Facebook Twitter Linked-in

Fransa'nın Gourette kentinde düzenlenen Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası'nda Erzurumlu sporcular büyük başarı elde etti. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Aliye Zeynep Bingül, süper grand slalom, grand slalom ve slalom yarışlarında üç kategoride dünya ikincisi oldu.

Aynı organizasyonda yarışan Muhsin Murat Bingül ise süper grand slalom, grand slalom ve slalom branşlarında üç ayrı kategoride dünya üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonadan madalyalarla dönen sporcular, Erzurum'da coşkulu bir şekilde karşılandı. Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ile Şube Müdürü Hakan Kaya da katıldı. Yetkililer, özel sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının gurur verici olduğunu belirtti.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, özel sporcuların ulusal ve uluslararası başarılarını artırmak için desteklerini sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —