Toplantı, Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi'nde üreticiler, esnaf ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Programda çay üreticilerinin yaşadığı sorunlar, üretimin geleceği ve dayanışma içinde atılabilecek adımlar ele alındı.
Başkan Çervatoğlu yaptığı açıklamada, çay üreticisinin emeğini korumak için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Çervatoğlu, "Çay üreticisinin emeğine sahip çıkmak için bir araya geldik. Fındıklı Çay Üreticileri Meclisi'nin ilk toplantısını Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi'nde üreticilerimizin, esnafımızın ve hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik" dedi.
Çay üretiminin bölge için hayati önem taşıdığını vurgulayan Çervatoğlu, dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini belirterek, "Emeğimizi, çayımızı ve geleceğimizi birlikte savunmak için dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Toplantının ilerleyen süreçte düzenli olarak yapılması ve çay üreticilerinin ortak taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi planlanıyor.