Valiliğimizin himayelerinde, Kaymakamlığımız koordinesinde, Rize Satranç İl Temsilciliği katkıları ve Ardeşen Belediyesinin destekleriyle düzenlenen turnuva, Ardeşen Gençlik Merkezi'nde başladı.
Dört gün sürecek olan turnuvanın açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında Kaymakamımız Sayın Ferhat Altay ve Belediye Başkanımız Sayın Enver Atagün tarafından yapılan sembolik ilk hamle ile turnuva resmen başladı.
Açılış programına Kaymakam ve Belediye Başkanının yanı sıra İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Ali Osman Önçırak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Beyazal, Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilcisi Sayın Ersin Ustaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, turnuvanın hem sporun gelişimine katkı sağlayacağını hem de Mübin Boysan'ı anmanın önemli bir fırsatı olduğunu belirtti.
Ardeşen Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, turnuvanın gençlerin ve satranç severlerin buluşması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.