Tarih: 19.02.2026 14:09

Ortahisar’da Ramazan Boyunca Kent Lokantalarında İftar Sofraları Kurulacak: “Soframızı Birlikte Paylaşalım”

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Ahmet Kaya, hemşehrilerini Ramazan'ın paylaşma ve dayanışma ruhunu kent genelinde hissettirecek etkinliklere davet etti.

Bu yıl da hazırlıkları tamamlanan Ortahisar'da, İskenderpaşa ve İnönü mahallelerindeki Kent Lokantalarında her akşam iftar programları düzenlenecek. Ayrıca belediye binası önünde kurulacak iftar çadırı ve her gün farklı bir mahallede gerçekleştirilecek programlarla Ramazan'ın manevi atmosferi kent geneline yayılacak. Belediye yetkilileri, özellikle dar gelirli vatandaşların bu sofralarda rahatlıkla yer bulabileceğini vurguladı.

Ramazan öncesinde gıda üretim ve satış noktalarında denetimler artırıldı, camilerde hijyen çalışmaları yapıldı. Halk Ekmek Büfelerinde ise 500 gram pide 50 TL, 850 gram pide 85 TL, 1 kilogram lokma tatlısı 200 TL'den satışa sunulacak. Ayrıca, her gün farklı cami önünde lokma ikramı ve ihtiyaç sahibi ailelere kumanya yardımları devam edecek.

Başkan Ahmet Kaya, Ramazan'ın toplumsal birlik ve beraberliğin en güçlü şekilde hissedildiği bir dönem olduğunu belirterek, iftar sofralarının birer gönül sofrasına dönüşmesini ve ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesini istedi. Gazilerin, şehit ailelerinin ve büyüklerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kaya, Ramazan'ın huzur, adalet ve bereket getirmesini temenni etti.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —