Artvin'in Borçka ilçesi Cankurtaran mevkiinde 3 Eylül 2024'te çevre mücadelesinin simge isimlerinden Reşit Kibar'a yönelik silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın bir sonraki duruşması öncesinde Hopa'da basın açıklaması düzenlendi.
"Reşit Kibar için Adalet, Herkes için Adalet" sloganıyla Hopa Parkı'nda gerçekleştirilen açıklamada, kamuoyuna davaya sahip çıkma çağrısı yapıldı. Basın açıklamasında konuşan Dursun Ali Koyuncu, Kibar'ın "sermayenin çeteleri tarafından katledildiğini" vurgulayarak, adalet talebinin sürdüğünü ifade etti.
Koyuncu açıklamasında, ülkede adalet sistemine duyulan güvenin sarsıldığını belirterek, "Adalet, demokrasi arayanlar, hakkını arayanlar için artık bu ülkenin bir sopa gibi kullanılıyor. Aynı hukuksuzluğu yaşadığımız dönemde Reşit Kibar davasında yeni bir celse için Cuma günü Artvin Adliyesi'nde bir araya geleceğiz. Bütün doğa ve çevre dostlarını yanımızda olmaya davet ediyoruz" dedi.
Açıklamada, davada sadece katil Muhammed Ustabaş'ın değil, tetiği çeken kişiye cesaret verenlerin de yargılanması gerektiği vurgulandı. Koyuncu, "Yanımızda olmanız gerekiyor. Bu ülkenin bütün adalet arayışında olanları, adaleti savunan herkesin yanımızda olması lazım" ifadelerini kullandı.
Reşit Kibar davasının bir sonraki duruşması 30 Ocak Cuma günü saat 09.00'da Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.