Haydar Akyasan'a ait sürü, gece ağıla doğru sessizce yaklaşan bir kurt nedeniyle büyük bir tehlike atlattı. Çoban köpekleri kurdu fark ederek anında harekete geçti ve hayvanın sürüye ulaşmasını engelledi. Köpeklerin çevresini sardığı kurt kısa sürede etkisiz hâle getirildi.
Sabah Tel Örgüde Bulundu
Gece yaşanan hareketliliğin farkına varmadıklarını belirten Haydar Akyasan, sabah kardeşi Murat Akyasan ile birlikte ağıla gittiklerinde boğularak etkisiz hâle getirilen kurdu tel örgülere sıkışmış halde bulduklarını söyledi. Akyasan, olayın ardından sürüyü tek tek kontrol ettiklerini ve hiçbir hayvanın zarar görmediğini ifade etti.
"Sürüye Yaklaşmasına İzin Vermediler"
Çoban köpeklerinin reflekslerinin sürüyü büyük bir zarardan koruduğunu vurgulayan Akyasan, "Köpekler kurdu fark etmiş. Sürüye yaklaşmasına izin vermemişler. Biz sabah görünce ne olduğunu anladık" dedi.
Mahallede uzun süredir benzer bir olay yaşanmadığı belirtilirken, bölgede çoban köpeklerinin gece devriye davranışının sürü sahipleri için önemli bir güvence oluşturduğu kaydedildi.