Tarih: 15.09.2025 10:41

Terziler Konfeksiyoncular Federasyonu Heyeti Rize’de Sektör Temsilcileriyle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Federasyon Genel Başkanı Sefa Şen liderliğindeki heyet, Rize ziyaretinde Rize Terziler Konfeksiyoncular Odası Başkanı ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Karaca'nın da eşlik ettiği heyetle birlikte Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni (RESOB) ziyaret etti.

RESOB'da Birlik Başkanı Güven Aksoy ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen heyet, nazik bir karşılamayla Rize'deki meslektaşlarıyla bir araya geldi. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan RESOB Başkanı Güven Aksoy, "Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını, sektörün gelişimi için yapılabilecek çalışmaları istişare ettik. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Görüşmeler sırasında konfeksiyon ve terzilik sektörünün güncel sorunları masaya yatırıldı. Heyet, çıraklık ve kalfa yetiştirilmesindeki sıkıntıları, mesleki eğitimin önemini ve sektörün geleceğine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca federasyonun Türkiye genelinde yürüttüğü projeler ve Rize özelinde planlanan çalışmalar da toplantının gündemini oluşturdu.

Federasyon Genel Başkanı Sefa Şen, esnaf teşkilatlarının gücünü birlik ve dayanışmadan aldığını vurgulayarak, "Türkiye'nin dört bir yanında meslektaşlarımızın sorunlarını dinliyor, çözüm için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışıyoruz. Rize'de de esnafımızın yanında olmak, onların görüş ve önerilerini almak bizim için çok kıymetli" dedi.

Heyet, Rize programı kapsamında kentteki esnaf temsilcileriyle yapılacak görüşmeler ve saha ziyaretleriyle çalışmalarını sürdürecek. Ziyaret, federasyon ve yerel odalar arasındaki iş birliği ve sektörün geleceğine yönelik adımların güçlendirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —