Programa Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Çebi, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız gibi isimler katıldı.
İstanbul'dan programa katılan belediye başkanları ve başkan vekilleri arasında ise Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi yer aldı.
Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, tüm katılımcılara teşekkür edilerek bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği güçlendirdiğine dikkat çekildi. Etkinliklerin, Trabzon'un kültürel değerlerini yaşatmak ve hemşehriler arasındaki bağı kuvvetlendirmek açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Trabzon Tanıtım Günleri'nin, hem Trabzon'un tanıtımına katkı sağladığı hem de farklı şehirlerde yaşayan Trabzonluları bir araya getirdiği belirtilirken, organizasyonun yoğun ilgi görmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.