Tarih: 18.02.2026 13:13

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ŞOK Depo İşçileriyle Görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Görüşmede, işçilerin çalışma koşulları, ücretler ve işten çıkarmalara ilişkin talepleri ele alındı.

İşten Çıkarmalar ve KOD-49 Tartışması

DGD-Sen üyesi işçiler, artan iş yükü ve düşük ücretler nedeniyle başlattıkları eylemin ardından 30 çalışanın işten çıkarıldığını belirtti. İşçiler, işten çıkarmalarda KOD-49 gerekçesinin kullanılmasının ekonomik ve sosyal açıdan ciddi mağduriyet yarattığını ifade etti.

Belediye Arabuluculuk Vurgusu

Görüşmede iş barışının korunması ve taraflar arasında diyalog kanallarının açık tutulmasının önemine dikkat çekildi. Başkan Genç'in sürece yapıcı yaklaşım sergilediğini belirten işçiler, belediyenin arabulucu rol üstlenmesinin çözüm açısından önemli olduğunu dile getirdi.

İşçiler adına yapılan açıklamada, Başkan Genç'in konuyla ilgilendiği ve çözüm için destek vereceğini ifade ettiği belirtilerek, gösterdiği olumlu yaklaşım nedeniyle teşekkür edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —