Trabzon Bölge ve Simülasyon Eğitim Merkezi tarafından, 06-10 Ekim 2025 tarihleri arasında Temel Eğitim Modülü düzenlendi. Eğitim, Bölge Eğitim Koordinatörü Dr. Efnan Bayrak Erbölükbaş yönetiminde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği modül eğitimcileri tarafından 18 sağlık personeline verildi.
Eğitime, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı acil sağlık hizmetleri istasyonları ve hastane acil servislerine yeni atanan sağlık personeli katıldı.
Eğitim süresince katılımcılara aşağıdaki konularda bilgi ve beceri kazandırıldı:
Acil Olgu Yönetimi, Haberleşme, Olay Yeri Yönetimi ve Triyaj
Bebek, Çocuk ve Erişkinlerde Temel Yaşam Desteği
İleri Hava Yolu Teknikleri (Entübasyon)
Temel EKG ve Ritim Bozuklukları, Arrest ve Periarrest Ritimlerin Yönetimi
Elektriksel Tedavi Yöntemleri, Ambulans Ekipmanları
Solunum Yetmezliği, Şok ve Travmalı Hastaya Yaklaşım
Eğitim, teorik derslerin yanı sıra uygulamalı, parça öğretim ve simülasyon senaryo uygulamaları ile katılımcıların profesyonel becerilerini geliştirmeyi hedefledi. İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin acil sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmak ve sağlık personelinin yetkinliğini güçlendirmek açısından büyük önem taşıdığını belirtti.