Program kapsamında işe alınacak kişiler, valiliğe bağlı kaymakamlıklar ve diğer kamu birimlerinde 10 ay süreyle görev yapacak. Haberi sosyal medya üzerinden duyuran AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, bu önemli adımın hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bürokratlara teşekkür etti.
Koç, Trabzon'un sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlayacağına olan inancını da paylaştı. Bu adımın, özellikle genç işsizliği ve dar gelirli kesimler üzerindeki baskıyı hafifletme amacı taşıdığı belirtiliyor.
İstihdam kontenjanlarının dağılımı, başvuru koşulları ve kura yöntemi gibi detaylar ise şimdiden merak konusu. Ankara ile Trabzon arasındaki güçlü iletişimi sahaya taşıyan Vehbi Koç, kente yönelik somut bir adım daha atmış oldu.