İftar programında bir araya gelen sendika yöneticileri ve üyeler, Ramazan ayının manevi atmosferinde birlik ve dayanışma mesajı verdi. Programın ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında ise yeni dönemde hayata geçirilecek çalışmalar masaya yatırıldı.
"Çay Sektöründe Zor Bir Süreç Bizi Bekliyor"
Tüm Çay-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Saraloğlu yaptığı açıklamada, yeni yönetim olarak sahadaki faaliyetlere ağırlık vereceklerini belirtti.
Saraloğlu, "İftardan sonra yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, yeni yönetim olarak sahada yapacağımız ve şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların kapsamlı planlamasını yaptık. Rize'de özellikle çay sektöründe bizleri zor ve yoğun bir süreç bekliyor" dedi.
Çay üreticilerinin ve sektör çalışanlarının karşı karşıya olduğu ekonomik ve yapısal sorunlara dikkat çeken Saraloğlu, sendika olarak hem üreticinin hem de işçinin haklarını korumak adına daha aktif bir çalışma dönemi yürüteceklerini ifade etti.
Sahada Daha Etkin Çalışma Vurgusu
Yeni dönemde saha ziyaretlerinin artırılacağını belirten Saraloğlu, çay sezonu öncesinde üreticilerle ve çalışanlarla birebir temas kuracaklarını söyledi. Sendikanın temel öncelikleri arasında çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak kayıplarının önlenmesi ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sunacak projelerin yer aldığını kaydetti.
Sendika yönetimi, önümüzdeki süreçte kamu kurumları, sektör temsilcileri ve ilgili paydaşlarla görüşmeler gerçekleştirerek çay sektörünün mevcut sorunlarına çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.