Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Cemil Pehlevan, sokakta yaşanan sorunlara dikkat çekerek mevcut uygulamaların kentin vitriniyle bağdaşmadığını ifade etti.
Uzunsokak'ın Trabzon'un "görünen yüzü" olduğunu vurgulayan Pehlevan, bozuk zemin, çukurlar, yağış sonrası oluşan göletler ve kırılan taşların betonla doldurulmasının hem yayaları hem de esnafı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Pehlevan, "Trabzon'un aynası Uzunsokak. Çukurlar, yağmurda oluşan göletler, su sıçratan taşlar ve kırılan taşların yerine yapılan beton uygulamaları kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı.
Üstyapı sorunlarının günlük yaşamı zorlaştırdığına dikkat çeken Pehlevan, özellikle yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıların vatandaşlar arasında tartışmalara neden olduğunu belirtti. Sokakta yeni bir tartışma başlığı oluştuğunu söyleyen Pehlevan, "Bahse konu sokakta 'su sıçrattın' tartışmaları yaşanıyor. Ayağınız yere basmadığında bunları görmeniz mümkün değil" dedi.
Uzunsokak'ta yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarını da değerlendiren Pehlevan, öncelik sıralamasının doğru belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik değeri yüksek binaların cephelerinin yenilenmesinin, vatandaşların temel sorunları çözülmeden öncelik haline getirilmesini eleştiren Pehlevan, bu durumun kamuoyunda rahatsızlık yarattığını belirtti.
Açıklamasında yerel yöneticilere doğrudan bir suçlama yöneltmediklerini ifade eden Cemil Pehlevan, halkın beklentisinin hizmet olduğunun altını çizdi. Pehlevan, "Amacımız kimseyi suçlamak ya da yargılamak değil. Halk sizi rakibiniz olduğu için değil, hakkını ve hukukunu koruyacağınıza inandığı için tercih etti. Bu güvenin boşa çıkarılmaması gerekir" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamalar, Trabzon'un en yoğun yaya akslarından biri olan Uzunsokak'ta üstyapı düzenlemeleri ve cephe uygulamalarının yeniden ele alınması gerektiği yönündeki tartışmaları bir kez daha gündeme taşıdı.