Tarih: 24.07.2024 10:58

Başkan Genç’ten Basın Özgürlüğü Mesajı: “Özgür Basın, Demokrasinin Güçlenmesinde Kilit Rol Oynar”

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, basında sansürün kaldırılışının 116. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 24 Temmuz 1908’de basından sansürün kaldırıldığı günün önemine vurgu yapan Başkan Genç, özgür ve bağımsız basının demokrasinin güçlenmesindeki kritik rolüne dikkat çekti.

Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “24 Temmuz tarihi, gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlandığı gündür ve bu tarih, basın özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu günü sadece bir kutlama olarak görmek yerine, basının önemini hatırlamak ve basın özgürlüğünü desteklemek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.”

Genç, basının bilgiye erişim hakkını güçlendirdiğini ve idareleri hesap verebilir kıldığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözlerini anımsattı.

Başkan Genç, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Demokratik bir toplumun temel taşlarından biri olan basın özgürlüğünü koruyup güçlendirmek, hepimizin sorumluluğudur. Bu vesileyle Trabzon’umuzda ve ülkemizde görev yapan, ayrıca dünyanın dört bir yanında ülkemizi özveriyle temsil eden yerel ve ulusal basın çalışanlarının bayramını kutluyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —