Tarih: 12.07.2024 10:17

15 Temmuz'un Kahramanlık Hikayesi: Trabzon Üniversitesi'nde Gazi Meclis'te O Gece Konferansı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenen "Gazi Meclis'te O Gece" konulu konferansa katıldı. Programda Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın konuşmacı olarak yer aldığı belirtildi. Ayrıca etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, KKTC Başkonsolosu Erek Çağatay, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Vali Yıldırım konuşmasında, "Bugün burada, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz gecesini anmak ve milletimizin kahramanlık dolu direnişini yad etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi, milletimizin iradesine kasteden hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, bu girişim, yüce Türk milletinin azmi ve kararlılığı sayesinde bertaraf edildi" ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca, Türk milletinin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesindeki kararlılığı vurgulanarak, şehitlerin rahmetle anıldığı, gazilere ise sağlık ve selamet dilendiği bildirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —