Tarih: 17.10.2024 13:54

16. Uluslararası Robot Yarışması’nda Artvin'in Gururu: Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz!

Facebook Twitter Linked-in

16.Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Robot Yarışması, 16 Ekim 2024 tarihinde, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Teknofest Genel Sekreteri Muhammet Saymaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın katılımlarıyla başladı. Yarışmaya, 17 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 6.991 yarışmacı katılım gösterdi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmaya 2 okuldan 4 takım, 6 öğrenci ve 3 öğretmen ile katılarak önemli bir başarıya imza attı. İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, yarışmanın açılış programında yaptığı konuşmada, uluslararası bir organizasyonda Artvin'i temsil etmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Acar, "Milletimizi ve devletimizi uluslararası teknolojik ürünlerde ön sıralara taşıyacak gençlerimizi yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Bu tür yarışmalar, öğrencilerimizin hem kendilerini geliştirmelerine hem de özgüven kazanmalarına büyük katkı sağlıyor. Öğretmenlerimiz, bu alanda da öğrencilerimize üst düzeyde destek oluyor," dedi.

Yarışmaya katılan öğrenciler, Şavşat Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Artvin TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden seçildi. Şavşat Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Murat Sancar rehberliğinde Enes Duman ve Emircan Altun; Artvin TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden ise Nadir Boztepe ve Köksal İspirli rehberliğinde Ahmet Eren Karataş, Fatih Altunkaya, Yalın Öztürk ve Mubin Arda Özbay, yarışmaya katılarak Artvin’i temsil ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, öğrencileri hazırlayan öğretmenlere ve yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür uluslararası yarışmalarda yer alarak teknolojik gelişim ve eğitimde kaliteyi artırma hedeflerine kararlılıkla devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —