Tarih: 28.10.2024 00:11

19. Geleneksel Cumhuriyet Tırmanışı Ovit Dağında Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

İkizdere ilçesinde çay, simit ve zeytin ikramının ardından dağcılar, 2640 metre yüksekliğindeki Ovit Dağı'na doğru yola çıktı. 101 dağcı, Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümünde büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle saygı duruşunda bulunduktan sonra, Verçenik Dağcılık Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu’nun önderliğinde Ekrem Orhon Zirvesi olarak bilinen 3230 metreye tırmanmak üzere harekete geçti.

Zirve yolunda yer yer 60 cm’yi bulan kar kalınlığını aşarak ilerleyen dağcılar, zorlu koşullar nedeniyle zirveye ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldılar. Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "19. kez Ovit Dağı'nın 3230 metresinde zirve yapmaya çalışan Verçenik Dağcılık ekibine ve başkanına çok teşekkür ediyorum. Ekrem Orhon ismini unutmayan dostlarıma da çok teşekkür ediyorum," dedi.

Tırmanışa, Ovit Tüneli'nden geçerek 2640 metreye ulaşanlar arasında Çayhan Orhon Dervişoğlu, İkizdere Belediyesi eski başkanlarından Hasan Kösoğlu ve Hakan Karagöz de yer aldı. Ayrıca, tırmanışa katılan sporculara Verçenik Dağcılık Kulübü tarafından katılım belgesi verildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —