Tarih: 02.01.2023 10:33

2023 okullar haftada dört gün mü olacak? Türkiye' de dört günlük çalışma sistemi uygulanacak mı?

Facebook Twitter Linked-in

İzlanda'nın ardından İngiltere de haftada 4 gün okula gidilmesine yönelik hazırlıklarını gerçekleştiriyor. İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği, artan maliyetler nedeniyle bu düzenlemeyi desteklediklerini açıkladı.Peki,Türkiye' de dört günlük çalışma sistemi uygulanacak mı? Okular haftada dört güne inecek mi? Okular dört gün mü olacak? Veli ve eğitimcilerin tepkisi ne yönde? Detaylar haberimizde...

 

OKULAR HAFTADA DÖRT GÜNE İĞNECEK Mİ?

Avrupa ülkelerinde 4 günlük çalışma sisteminin denendiğini duyan birçok kişi bu sistemin Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Ülkemizde birçok çalışanı sevindirecek sisteme dair herhangi bir belirti yok. Öğrencileri sevindirecek ve öğretmenleri biraz da olsa dinlendirecek olan 4 gün okul sistemiyle ilgili de aynı şekilde henüz bir uygulama yok.

VERİLERİN TEPKİSİ NE YÖNDE?

Dört gün okul uygulamasını destekleyenler, enerji fiyatlarındaki artışın okullara yılda 500 bin pounda varan yükler getirdiğine işaret etti ve 4 gün öğretimin enerji tasarrufuna da katkıda bulunacağını savundu. Plana en şiddetli eleştiriler ise velilerden geliyor. Böyle bir kararın çocukların öğreniminde olumsuz sonuçları olabileceğini savunuyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —