Tarih: 26.09.2023 13:44

"2024 Asgari Ücret Zammı Görüşmeleri Başlıyor: Beklentiler Artıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaş, gelecek yıl için asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Temmuz ayında gerçekleştirilen ara zamla birlikte asgari ücret 11,402 TL'ye yükseltilmişti. Son olarak memur maaşlarına yapılan seyyanen 8,077 TL zam ve emekli maaşlarının %25 artırılmasıyla birlikte, asgari ücret beklentileri daha da yükseldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomik konularda atılacak adımlar için görüşmeler yapıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. İşveren ve işçi sendikalarının görüşmeleri sonucunda asgari ücret zammı belirlenecek ve hükümetin kararıyla 2024 yılındaki asgari ücret netleşecek.

Henüz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek yıl için uygulanacak zam oranlarına ilişkin çalışmalara başlamadığını belirtmekte fayda var. Temmuz ayındaki %34'lük ara zamla birlikte asgari ücret 11,402 TL'ye yükseltilmişti. Ancak resmi zam oranlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Asgari ücrete yapılabilecek %30, %35 veya %40 oranındaki zamlar düşünüldüğünde, maaşlarda aşağıdaki gibi değişiklikler olabilir:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak. Bu komisyon, Hükümetten 5 temsilci, İşveren Sendikası'ndan 5 temsilci ve İşçi Sendikası'ndan 5 temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşuyor. Toplantıların Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Asgari ücret zammıyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —