Tarih: 10.06.2024 17:07

2024 Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerlerinin açıklanacağı tarih, sözlü sınava girmeye hak kazanıp kazanmadığını merak eden adaylar tarafından sorgulanıyordu. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezlerinin belirlendiği duyuruldu. Ayrıca, adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı. İşte 2024 sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri sorgulama ekranı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ VE BAŞVURU SONUÇLARI DUYURULDU

2024 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ve başvuru sonuçları açıklandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin öğretmen ataması takvimine göre, sözlü sınavlara katılmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden sözlü sınav giriş belgelerine erişebilecek. Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerlerini sorgulamak isteyen adaylar, belirlenen tarihlerde e-Devlet sistemi üzerinden gerekli bilgilere ulaşabilir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ ERİŞİME AÇILDI

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen kadrolara başvuran ve başvurusu onaylanan adaylardan, KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday, sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Bu süreçte, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sınav merkezleri açıklanmış olup, adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.


SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANACAK

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Bu sayede, sözleşmeli öğretmenlik sürecindeki adaylar, sınav sonuçlarını güvenli bir şekilde ve kolayca erişim sağlayarak takip edebilecekler.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA SÖZLÜ SINAVLAR NE ZAMAN?

20 bin öğretmen ataması için sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sınavlar, Türkiye genelinde 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru sırasında belirledikleri sınav merkezlerinde sözlü sınavlara katılacaklar.

SÖZLÜ SINAV İÇİN ADAY BELİRLEME KRİTERLERİ

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere başvuruları onaylanan adaylardan, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinde en yüksek puandan başlayarak belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sınavlara alınacak. Bu süreçte, son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava girme hakkı kazanacak. Adaylar, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınavlarını tamamlayacaklar.

TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların ilan edilmesiyle birlikte yapılacak. Adaylar, tercih başvurularını sonuçların açıklanmasından sonra belirlenen tarihlerde gerçekleştirebilecekler.


MEB'İN SINAV GİRİŞ BELGELERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, sözlü sınav giriş belgelerinin 10 Haziran 2024 tarihinde bakanlığın resmî internet sitesinde yayımlanacağı bildirildi. Adaylar, fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini e-Devlet şifreleriyle bu adresten alabilecekler. Sınav giriş belgesinde aday başvuru numarası, sınav yeri, tarihi ve saati ile adayın fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacak. Adayların isimleri ve T.C. kimlik numaraları yerine başvuru numaraları kullanılacak. Sınava girecek adaylar, komisyon numarasını sınava giriş esnasında öğrenecekler.

SINAVDA GEREKLİ BELGELER

Adaylar, sözlü sınava katılabilmek için fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri (Nüfus Cüzdanı / Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport) ile sınav merkezine alınacaktır. Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Fotoğraflı sözlü sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar kesinlikle sınav binasına alınmayacaktır.

MÜLAKAT YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —