Tarih: 06.11.2023 17:37

2024'te evde bakım maaşları ne kadar olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Kasım ayının gelmesiyle birlikte maaşların ne zaman yatırılacağı da merak ediliyor. Ödeme bekleyen ihtiyaç sahipleri, “Kasım ayı evde bakım paraları yattı mı?” sorusunun cevabını öğrenmek istiyor. Evde bakım parası ödemeleri, her ay düzenli olarak maaş alan kişiler tarafından araştırılıyor.

Evde bakım parası, bakıma muhtaç olan ağır engelli vatandaşlar ve onların bakımını üstlenen aileleri için ödeniyor. Bu ödemeler e-Devlet ve SMS ile sorgulanabiliyor.

Peki, Kasım ayı evde bakım ödemeleri yatırıldı mı?

KASIM AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATIRILAN İLLER 

Kasım ayı itibarıyla hala yatırılmamış olan evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu ödemelerin hesaplara yakında yatırılması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle her ayın 15'inden 31'ine kadar olan dönemde yapılıyor. Ancak bu tarihler, illere göre değişebiliyor.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı.

Yapılan bu zam sosyal destek ödemelerini de değiştirdi.

Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu. Kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı da belli olacak.

Bu kapsamda; evde bakım maaşının 2024'te 7 bin 157 lirayı aşması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —