Tarih: 20.09.2023 17:20

20 Eylül Polis Akademisine öğrenci alımı Resmi Gazete'de yayınlandı!

Facebook Twitter Linked-in

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne öğrenci alımı Resmi Gazete'de yayınlandı. POMEM alımları ne zaman, kaç öğrenci alacak merak ediliyor. Alıma ilişkin giriş koşulları, başvuru ve sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden açıklandı. 20 Eylül Polis Akademisine öğrenci alımı Resmi Gazete'de yayınlandı! POMEM alımları ne zaman, kaç öğrenci alacak? Detaylar haberimizdedir…

POMEM ALIMLARI NE ZAMAN?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne 400 erkek, 100 kadın aday olmak üzere toplam 500 öğrenci alımı yapılacak.

POMEM KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 400'ü erkek, 100'ü kadın olmak üzere 500 öğrenci alınacak. Alıma ilişkin giriş koşulları, başvuru ve sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan "www.pa.edu.tr" adresinden ilan edilecek.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

20 Eylül Polis Akademisine öğrenci alımı Resmi Gazete'de yayınlandı! POMEM alımları ne zaman, kaç öğrenci alacak?

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —