meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

4 Yeni Kitap Okurlarıyla Buluştu!

Gazeteci, yazar ve oyuncu İclal Aydın’ın yeni kitabı ‘Bunu Sen Oku’ Alfa Kitap etiketiyle raflarda.

KÜLTÜR - SANAT 2.07.2023 13:57:01 0
4 Yeni Kitap Okurlarıyla Buluştu!

YENİDEN BAŞLAMAKTAN VAZGEÇMEYENLER İÇİN

Gazeteci, yazar ve oyuncu İclal Aydın’ın yeni kitabı ‘Bunu Sen Oku’ Alfa Kitap etiketiyle raflarda. Yazarın hayatında iz bırakan anılarını ve ‘an’larını kaleme aldığı kitap, yazdıkları, anlattıkları ve izlettikleriyle bir sürü kişiye dokunan birinin sıradan olmayan, hem ışıl ışıl hem de çok yokuşlu, emek verilmiş hayatına farklı bir yolculuk sunuyor. Gittiği her yerde kendine yeni bir hayat kurabilen ama sahip olduğu dostlukları, değerleri her yere yanında götüren, yeniden başlamaktan vazgeçmeyen, umudunu, iyimserliğini, direncini ve hayallerini koruyan bir yazarın okurlarına yazdığı bu mektuplar, okuyan herkese ilham verecek. Heykeltıraş Ozan Ünal’ın çizimleriyle tamamlanan metinler kitabı bir anı kitabından çok bir anımsama kitabı haline getiriyor. Geçmiş güzel günleri, alınacak dersleri, saklanacak değerleri, tutunulacak umutları...

2kr02-sol2.jpg

MODERN ORTA DOĞU’NUN KAPILARINI ARALAYAN KİTAP

Babil Kitap’tan yayımlanan, Selim Sezer imzalı ‘Levant’ta Dönüşüm Çağı’ modern Suriye, Lübnan, Filistin ve İsrail’in oluşum süreçlerini ele alıyor. Orta Doğu tarihiyle geç Osmanlı siyasi ve düşünsel tarihinin büyük oranda kesişmesine rağmen bu konuda Türkiye’de ve Türkçe yazılmış sınırlı çalışmaları genişleten kitap, Orta Doğu’ya ilgi duyanlara hitap ediyor. Cebel-i Lübnan’da mutasarrıflık rejiminin kuruluşunu başlangıç kabul eden çalışmada Levant bölgesindeki düşünce hareketleri, geç Osmanlı döneminde bölgenin siyasal panoraması, Birinci Dünya Savaşı ve Levant’taki kırılma dönemi, manda yönetimleri, Filistin’in idaresi ve son olarak İsrail’in kuruluşu ele alınıyor. Bölgenin dinamiklerini anlamaya çalışanlara hitap eden eser yalnızca bir tarih anlatısı sunmuyor, bölgenin geçmişinden hareketle bugününü de anlaşılır kılıyor.

2kr02-sol.jpg

BU ANILAR YAKIN DÖNEM SİYASİ TARİHE IŞIK TUTUYOR

Eski Dışişleri Bakanı Hayrettin Erkmen’in anıları ‘İki Dem Bir Demokrat’ adıyla Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu. Demokrat Parti döneminin ilginç simalarından biri olarak bilinen Erkmen (1915-1999) çalışma bakanlığından Yassıada’daki mahkûmiyetine kadar giden yolda hayatın binbir türlü haliyle karşılaşmıştır. Yıllar sonra aynı siyasi hareketin devamı niteliğindeki Adalet Partisi’nde dışişleri bakanı olarak Türkiye’nin Avrupa Topluluğu’na katılması için mücadele vermiş, ancak yalnız bırakılarak bakanlıktan düşürülmüştür. Belgeler, açıklayıcı notlarla birlikte, siyasi anı kitaplarının güzide örneklerinden biri olan Erkmen’in anıları, yakın dönem siyasi tarihimizin, arka planı çok iyi bilinmeyen çeyrek asırlık bir dönemine ışık tutuyor.

2kr02-sol3.jpg

KUTADGU BİLİG İLE HENÜZ TANIŞMAYAN GENÇLERE SEÇMELER

Kutadgu Bilig’den seçme sözlerin yer aldığı ‘İyi Söz Akarsu Gibidir’ kitabı Lejand Yayınları tarafından okura sunuldu. Yusuf Has Hacip tarafından beyitler hâlinde ve mesnevî tarzında yazılıp 1069-1070’te tamamlanan Kutadgu Bilig, yeni Müslüman olmuş Karahanlı Türk toplumunun o zamanki kültürü, dili, edebiyatı; bu toplumdaki idarî yapı, toplumun katmanlarını oluşturan sınıflar, hukuk ve ahlak kuralları konusunda kaynak bir eser olarak biliniyor. Mehmet Kara’nın yayıma hazırladığı bu kitapta ise özellikle gençlerin ve eseri merak edenlerin daha rahat okuyabilmeleri için konu bütünlüğü olan ifadeler, beytin anlamı olan ayrı cümlelerle değil, paragraflar hâlinde veriliyor.

2kr02-sol1.jpg

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret