Tarih: 18.08.2024 10:15

40 yıllık okul yıkılıyor, öğrenciler bir yıl ikili eğitimde olacak

Facebook Twitter Linked-in

Rize merkezin en eski okullarından Kurtuluş İlkokulunda yıkım çalışması başladı. 1984 yılında yapılarak hizmet vermeye başlayan binada kapı pencere gidi kullanılır eşyaların söküm çalışması devam ediyor. Ay sonunda bitmesi planlanan yıkım sonrası aynı alanda 560 metre kare taban alanı üzerine 28 derslikli yeni okul inşa edilecek. 1 yılda tamamlanması planlanan inşat bitene kadar Kurtuluş İlkokulu öğrencileri Doğuşçay İlkokulunda eğitime devam edecek.  Bu süreçte Doğuşçay okulunda sabahçı öğleci olarak ikili eğitime geçilecek.

Kurtuluş ilkokulu velisi olan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş  okuldaki son durum hakkında bilgi vererek“ Kurtuluş ilkokulunun ben aynı zamanda velisiyim. Benim çocuğum da kurtuluş ilkokulunda öğrenci  2'ye geçti. Kurtuluş ilkokulu binasında yıkım işlemleri başladı. Bu ay sonuna kadar tamamlanacak. Okulu yine aynı yerde yapacağız.


Etrafında bazı yapılar vardı onlar yıkılacak.  Bahçe biraz açılacak. İlk başlarken niyetimiz aslında haziran başı yıkıp hemen yerine yenisini yapabilmekti ama bir miktar bürokrasi süreci uzadı. Şimdi yıkımı başlattık ve bitireceğiz. O esnada çocuklarımız okul yapılıncaya kadar Doğuşçay İlkokuluna gidecekler. Orada belki sabahçı öğleci olarak ikili eğitime geçmek zorunda kalacağız.  Niyetimiz bir öğretim yılı süresinde okulu tamamlamak. Uzamasını ben istemem. Bu şehrin en merkezi okuludur, en tarihi okuludur, merkezde olduğu için de en kalabalık okuludur. Niyetimiz hızlı bir biçimde bitirip,  bittikten sonra da Doğuşçay Okulundaki o misafirliklerine son verip   Kurtuluş okulu öğrencilerini tekrar kendi okullarına getirmek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —