Tarih: 08.01.2024 13:15

"4. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı Açıldı: Gençler İş Dünyasıyla Buluştu"

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Valiliği Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öncülüğünde düzenlenen 4. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı, Trabzon'da büyük bir katılımla başladı. Fuarın açılışına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve birçok önemli ismin yanı sıra il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler, kurumsal firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yıldırım, iş dünyasında hızlı değişim ve küreselleşmenin birçok sektörde rekabeti artırdığını belirterek, "Günümüzde kurumlar, en yüksek verimi yakalamak için klasik yönetim anlayışlarını geride bırakıp insan kaynaklarına yatırım yapmaktadır. Bu fuar, gençleri iş dünyasıyla buluşturarak kariyer planlamalarına katkı sağlamayı amaçlıyor" dedi.

Vali Yıldırım, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, başarı için emek vermenin ve mücadele etmenin önemine vurgu yaparak, "Sizlere sunulan bu güzel imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ulaşmak istediğiniz başarılara varacağınıza eminim" ifadelerini kullandı.

Fuarın açılışının ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler, fuarı gezerek öğrenciler ve firma temsilcileriyle sohbet etti. Ayrıca, fuarın düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verildi.

Kamu sektörü ve özel sektörden birçok kurumun bir araya geldiği fuar, öğrencilere kişisel gelişim etkinlikleri, mülakat simülasyonları, paneller ve mesleki eğitimler aracılığıyla kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak. Fuar, 08-09 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —