Tarih: 20.11.2023 13:38

5000 TL Emekli İkramiyesini Kimler Alacak, Şartları Ne?

Facebook Twitter Linked-in

EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMA EKRANI! Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerine bir defaya mahsus ödenecek olan 5 bin TL tutarındaki emekli ikramiyesi, belirtilen tarih itibariyle yatırıldı. Ancak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan emeklilere bu ödeme yapılmadı. Bu durum, ÇKS belgesi sahibi olan emekliler arasında beklentiyi artırdı ve söz konusu 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin kendilerine de ödenip ödenmeyeceği konusunda soru işaretleri oluşturdu. 5000 TL emekli ikramiyesini kimler alacak, şartları ne? ÇKS belgesi olanlara 5 BİN TL ikramiye var mı?

ÇKS BELGESİ OLANLARA 5 BİN TL İKRAMİYE VAR MI?

Bu ödemeden faydalanacak kişiler arasında, herhangi bir işyerinde çalışmaya devam edenlerin veya kendi nam ve hesabına çalışanların bulunmaması gerektiği belirtilmiştir. Bu nedenle, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi sahibi olan emekliler de bu haktan yararlanamayacak.

İkramiye, özellikle emekli olmuş ancak halen bir işte çalışmayanlara, ayrıca dul ve yetimlere yönelik bir ödeme olarak yapılmaktadır. Bu ödeme, emeklilik durumuyla birlikte çalışmaya devam edenlere değil, yalnızca emeklilik hakkını kullanmış olanlara ve vefat etmiş olanların dul ve yetimlerine yöneliktir.

5 BİN TL EMEKLİYE NEDEN YATMADI?

Çalışmayan emeklilere yönelik duyurulan 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ikramiye ödemelerine başlanacağı 11 Kasım tarihinde olacaktı. SGK ödemeleri ise 11-12-13 Kasım'da, Bağkur ödemeleri ise 14 Kasım'da yapılacaktı. Ancak, bazı vatandaşlara henüz ödeme yapılmadı ve bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ SORGULAMA EKRANI
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —