Tarih: 27.07.2024 09:57

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

50. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, ikinci gününde birbirinden renkli ve coşkulu etkinliklerle devam etti. Arhavi Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen konser programının sunuculuğunu ünlü oyuncu Hakan Bilgin ve Ayşin Yılmaz üstlendi. Katılımcılar, festivalin sunduğu eşsiz atmosferde unutulmaz anlar yaşadı.

Gece, ev sahibi Arhavi Belediyesi GSK halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisiyle başladı. Ardından, festivalin uluslararası boyutunda kardeş ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk dansları topluluğu sahne alarak izleyicilere büyüleyici bir performans sundu. İzleyiciler, farklı kültürlerin danslarını izlerken büyük bir keyif aldı.

Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Turgay Ataselim yaptı, "50. yılını kutladığımız, mavisi ve yeşiliyle iç içe ilçemizin yarım asırlık festivalini yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Geçmişten bugüne kadar festivalimizi sürdüren komitemize, belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada 50. kez düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali'ni yöremize ait kültür miraslarımızın yarışmaları, sportif etkinlikler ve sanatsal çalışmalarla sürdürüyoruz. Konser programları ile ulusal ve uluslararası halk oyunları ekiplerimiz, yöremizin usta sesleri ve ülkemize mal olmuş ulusal sanatçılarımızı ağırlıyoruz. Herkese keyifli bir festival diliyorum," dedi.

Ataselim'in konuşmasının ardından sahneye çıkan Hasancan Özdemir ve Tolga Kurdoğlu, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan performanslar sergilediler. Festival kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlik ve organizasyonlara destek veren kişilere ve sponsorlara plaketleri takdim edildi.

Etkinliğe, Arhavi Kaymakam Vekili Kemalpaşa Kaymakamı Pınar Ayaz, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, eski Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festivalin 50. yılına özel olarak hazırlanan dev pasta, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, eski Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Hatinoğlu ve Nail Köseoğlu tarafından kesildi. Pasta kesimi, izleyicilerden büyük alkış aldı ve festivalin unutulmaz anlarından biri olarak hafızalara kazındı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye gecenin yıldızı Ziynet Sali çıktı. Birbirinden güzel şarkıları ve enerjik danslarıyla seyircileri coşturan Ziynet Sali, Arhavililerle buluşmanın mutluluğunu dile getirerek, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sali'nin performansı, festivalin en çok konuşulan anlarından biri oldu.

Festival, üçüncü gününde de dolu dolu etkinliklerle devam edecek. Katılımcılar, festival boyunca hem kültürel hem de sanatsal faaliyetlerin tadını çıkarırken, Arhavi’nin eşsiz doğasında keyifli anlar yaşamaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —