Tarih: 13.08.2024 09:45

6. Ilıcaköy-Tron Kültür ve Turizm Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Etkinlik, Ilıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Tekin’in açılış konuşmasıyla başladı. Tekin, festivalin altıncı kez düzenlenmesinin mutluluğunu dile getirirken, festival alanının köye gelir sağlayacak bir proje haline dönüştürülmesi için çalışmalara başladıklarını ve Ilıca köyüne yapılacak sosyal tesis hakkında bilgi verdi. Ayrıca, derneğin üniversite öğrencilerine sağladığı eğitim burslarının her yıl artarak devam edeceğini belirtti. Tekin, programa katılan protokol üyelerine, köylülere ve sponsorlara da teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, İlçe Kaymakamı Ali Özdaş ve Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, başarı dileklerinde bulundular. Ilıca köyünden emekli Milli Eğitim Müdürü ve yazar İlyas Tekin de yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızı iyi yetiştirelim; hiçbir anne-baba evladına iyi eğitimden daha güzel bir miras bırakamaz” diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

Festivalde yerel sanatçılar Nazır Balcı, Fikret Katar ve Kemal Yılmaz’ın performanslarıyla kemençe ve tulum eşliğinde horonlar oynandı. Çocuklar ve gençler arasında yapılan yarışmalar da ilginç görüntülere sahne oldu. Sunuculuğunu Fatoş Özkır’ın (çay güzeli) yaptığı etkinlikte, kemençede Ozan Kara, tulumda Zeki Bilgi sahne aldı.

Festivale, Rize AKP Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu ve Abdurrezzak Uzun, Ilıca Köyü Muhtarı Kemal Yılmaz ile birçok köy muhtarı ve İstanbul başta olmak üzere il dışından gelen çok sayıda gurbetçi katıldı.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —