Tarih: 16.09.2023 10:39

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir Büyükelçisi Amar Belan'ı Kabul Etti

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Uraloğlu, kabul sırasında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar doları aştığını ve stratejik bir ortaklık seviyesine yaklaştığını belirterek, "Ulaştırma alanında kurulacak iş birliklerinin bu sürece büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Dışişleri Bakanları eş başkanlığında düzenlenen Ortak Planlama Grubu ikinci toplantısına atıfta bulunan Bakan Uraloğlu, "İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinde aktif bir rol aldık. 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğim resmi ziyaretimde, Cezayir'in altyapı ihtiyaçlarını ele alarak yeni iş birliği fırsatlarını değerlendireceğim. Aynı zamanda Cezayir Ulaştırma Bakanı Sayın Youcef CHERFA ile de bir görüşme gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin daha da büyümesi ve güçlenmesi yolunda atılan bu adımlar, her iki ülkenin de ekonomik ve ticari potansiyelini artırarak bölgesel iş birliğini destekliyor. Bakan Uraloğlu'nun Cezayir ziyareti, bu olumlu gelişmelerin somut adımlara dönüştürülmesi için önemli bir fırsat sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —