Tarih: 14.10.2023 16:12

"Bayburt Çiftçilerine Yüzde 50 Devlet Destekli 330 Ton Buğday Tohumu Dağıtıldı"

Facebook Twitter Linked-in

Projenin bütçesi 6 milyon 300 bin lira olarak belirlenirken, atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Projenin Hedefi: Proje, Bayburt'ta bulunan 17 bin dekar atıl tarım arazisinin üretime kazandırılmasını amaçlıyor ve bu arazilerden toplamda 6 bin ton ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Vali Eldivan'ın Açıklamaları: Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, dağıtım töreninde çiftçilere seslendi. Eldivan, çiftçilerin toprağına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, buğday, arpa gibi temel besin maddelerinin hızlı bir şekilde üretilip ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere sağladığı önemli desteklere de değindi ve projenin yüzde 50 hibe destekli olduğunu belirtti.

Çiftçilerin Memnuniyeti: Dağıtılan sertifikalı buğday tohumlarına yüzde 50 hibe ile sahip olan çiftçiler, projeden memnun kaldıklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Tohumları yükleyen çiftçiler, bir an önce ekime başlama hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Katılımcılar: Sertifikalı tohum dağıtım programına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan'ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen, şube müdürleri, kurum çalışanları ve çiftçiler de katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —