Tarih: 19.07.2023 11:25

Baykuşlar kış uykusuna ne zaman yatar?

Facebook Twitter Linked-in

Hayvanlar alemine özel ilgili olan herkesin merak ettiği ve hakkında araştırma yaptığı hayvanların başında baykuş gelir. Baykuş diğer hayvanlara göre farklıdır. Görünümü ve sesi ile özel ilgi duyulan kuşların başında gelir. Bu yüzden baykuş ile ilgili yapılan araştırmalar da fazladır. Özellikle baykuşun uyuyup uyumadığı ve kış uykusuna yatıp yatmadığı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Kış uykusuna yatan hayvanlardan bahsettiğimizde aklımıza ilk olarak ayı gelir. Ancak kuş türlerinden de kış uykusuna yatan bir tane hayvan bulunur. Kış uykusuna yatan kuş ve hayvan türünün az olmasının nednei ise bilimsel olarak hayvanların sıcak ve soğukkanlılığı ile bağlantılıdır.

Baykuş Kış Uykusuna Yatar Mı?

Geceleri ortaya çıkan bir kuş türü olarak bilinen Baykuş genellikle ağaç dallarında oldukça hareketsiz ve sakin bir şekilde görülür. Kış uykusuna yatan hayvanların ise soğukkanlı olmaları gerektiği bilinmektedir. Tüyleri bulunan hayvanlar genellikle sıcakkanlıdır. Bu yüzden bir ortama girdiklerinde tüyleriyle birlikte vücut ısısını yükseltebilir. Bunu yerine getirebilen hayvanlar kış uykusuna yatmazken, getiremeyen soğukkanlı hayvanlar ise kış uykusuna yatar. Çünkü bu hayvanlar dış ortama karşı kendilerini koruyabilirler. Bu yüzden Baykuşların vücudu kış uykusu için uygun değildir.

Baykuşlar Kış Uykusuna Ne Zaman Yatar?

Kış uykusuna yatan hayvanlar genellikle 6 ay boyunca bu uykusu deliksiz bir şekilde sürdürmektedir. Kuş türleri arasında kış uykusuna yatan kuş sayısı ise birdir. Sadece çobanaldatan kuşunun kış uykusuna yattığı bilinmektedir. Bu yüzden baykuşlar kış uykusuna yatan kuş türü arasında yer almaz.

Baykuşlar Kaç Ay Kış Uykusuna Yatar?

Kuş türleri arasında kış uykusuna yatan tek hayvan çobanaldatan kuşudur. bU kuş türü 6 ay gibi bir süre kış uykusuna yatar. Baykuş ise sıcakkanlı bir kuş türü olduğu için kış uykusuna yatabilen hayvanlar arasında yer almaz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —