Tarih: 18.04.2024 12:40

CHP'li Vekilden Adalet Bakanlığı'nın Mülakat Sonuçlarına Sert Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Kamuda atama ve meslekte yükselmenin sadece yazılı sınav sonuçlarına dayandırılması gerektiğini vurgulayan Suiçmez, adaletin herkes için eşit şekilde tecelli etmesi gerektiğini belirtti.

Suiçmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında köy enstitülerinin kuruluş yıl dönümünü kutlarken, adliye önlerinde Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavına giren birçok kişinin mülakat sonuçlarına tepki gösterdiğini ifade etti. "Bu tepkiye şaşırmadık. Biz biliyoruz ki sözlü sınavın olduğu her kurumda sözlü sınavın sonuçları manipüle edilerek yazılı sınav sonuçları ortadan kaldırılmakta." diyen Suiçmez, torpili olanlara sözlü sınavda yüksek not verilerek yazılı sınavda aldıkları düşük notun ortadan kaldırıldığını ve liyakat sahibi olmayanların yükselmelerinin sağlandığını iddia etti.

Yazılı sınavda başarı gösteren adayların sözlü mülakatta haklarının yok sayıldığını savunan Suiçmez, Adalet Bakanlığı yetkililerinin adliye ziyaretlerinde yazılı sınav puanının esas alınacağına dair verdiği sözlerin havada kaldığını dile getirdi. Adaletin herkes için eşit şekilde tecelli etmesi gerektiğini vurgulayan Suiçmez, "Adalet Bakanlığı adliyelerdeki bu adaletsiz uygulamaları gözden geçirmeli ve adaletin herkes için eşit şekilde tecelli ettiği bir sistem oluşturmalıdır." şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —