Tarih: 29.10.2023 13:57

"Cumhuriyet: En Büyük Mirasımız - Uğur Bayraktutan'dan 29 Ekim Mesajı"

Facebook Twitter Linked-in

Bayraktutan'ın mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ve Cumhuriyet Bayramı'na dair duygusal ve vurgulu ifadeler yer aldı. Bayraktutan, Cumhuriyet'in, bağımsızlık savaşının zaferle sonuçlandığı tarihi bir eser olduğunu belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Türk milletine "Cumhuriyet idaresi, Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare biçimidir" sözleriyle armağan edildiğini hatırlatan Bayraktutan, Cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras olduğunu vurguladı.

Bayraktutan, Cumhuriyetin ilanının ardından Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden çağdaş uygarlık yolunda ilerlediğini, dünyada örnek alınacak bir ülke haline geldiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhuriyetin milli egemenliğin teminatı olduğunu ve özgürlük, eşitlik, demokrasi, ve hürriyetin sembolü olduğunu vurguladı.

Bayraktutan, Cumhuriyetin, istiklal mücadelesinin en güzel örneği olduğunu ve onu korumanın, çağdaş kazanımlarını sürdürmenin ve gelecek nesillere taşımanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, birlik, özgürlük ve adaletin simgesi olarak değerlendirilen Bayraktutan, bu özel yıl dönümünün sadece geçmişe minnet duygusu değil, aynı zamanda geleceğe olan inançların bir yansıması olduğunu vurguladı.

Son olarak, Bayraktutan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, laik ve demokratik değerlerinden taviz vermeden Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını ifade etti. Mesajını Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşku ve gurur içinde kutlarken, Türk milletinin en büyük mirası olan Cumhuriyet'in önemini bir kez daha hatırlatan Uğur Bayraktutan, geleceğe umutla bakmanın gerekliliğine vurgu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —