Tarih: 22.10.2023 10:01

Erzurum AGD/MGV Başkanı: "İsrail İnsanlık Suçu İşliyor"

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı Başkanı Levent Sorgun, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. Sorgun, bu akşam düzenlenecek bir yürüyüşle Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısına doğru hareket edeceklerini açıkladı.

Erzurum Anadolu Gençlik Derneği/Milli Gençlik Vakfı Başkanı Levent Sorgun, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı çeşitli STK'lar, basın açıklamaları, dualar ve yürüyüşlerle destek verdiklerini belirtti. Sorgun, "Dünyanın neresinde olursa olsun zulüm varsa bizler insanlığımız gereği bu zulme karşı elimizden geleni yapmakla sorumluyuz." dedi.

Sorgun, İsrail'e en yakın sınır kapısı olan Hatay'ın Cilvegözü sınır kapısına doğru yola çıkacaklarını ve Filistinli kardeşlerine daha yakın olmayı hedeflediklerini söyledi. 22 Ekim Pazar günü, Türkiye genelinden tüm teşkilatlar ve Müslüman kardeşlerle birlikte konvoylarla Cilvegözü sınır kapısına ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, Filistin'e insani, askeri, maddi ve manevi yardımları ulaştırmalarını istedi.

Sorgun ayrıca İsrail'i "katil işgalciler" olarak tanımlayarak, Müslümanlar olarak zulme son vereceklerini ve tarihi yeni bir başlangıçla yazacaklarını ifade etti. "Tarih sahnesinden ve Müslümanların topraklarından silinip gitmelerine kadar onlarla mücadele edeceğiz." dedi ve Filistin meselesinin çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —