meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Evde bakım maaşlarının hangi illerde yatırıldığı araştırılıyor. Sosyal destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar, ödeme tarihlerini merak ediyor.

 Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Kasım ayı evde bakım maaşı ödemeleri için araştırmalar hız kazandı. Engelli, hasta ve yaşlıların bakımını üstlenen yakınlarına ödenen evde bakım parası, SMS ile de sorgulanabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak sağlanan ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. 

KASIM 2023 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılan zam belli olmuştu. Memur ve emekli memur aylıkları 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artış gösterdi.

Bu kapsamda, sosyal destek ödemeleri de arttı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla 5 bin 98 liraya yükseldi. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığı SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilir. E-Devlet'ten "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.


1

4 Temmuz 2024 Fındık Fiyatları: Piyasadaki Son Durum

2

4 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

3

İspir’de Milli Coşku Devam Ediyor!

4

Erzurumspor'un Yeni Kampanyası: #KüllerimizdenDoğuyoruz Lansmanı Yapıldı

5

Trabzon'da Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor