meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Hac fiyatları ne kadar?

Hac kura sonuçları isim listesi 2 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı.

 Hac fiyatları ne kadar?

HAC KURALARI ÇEKİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapılan kura çekimine, görevlilerin yanı sıra hacı adayları ve yakınları katıldı.

Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl hac kurasını Gazze'de yaşanan hüznün ve devasa bir acının gölgesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüreklerin yıllardır haksız, hukuksuz ve insafsız bir vahşete maruz kalan Filistinlilerin acısıyla yandığını ifade eden Erbaş, hac kurası heyecanını buruk bir sevinç içerisinde yaşadıklarını dile getirdi.


İslam'ın beş temel şartından biri olan haccın sadece kutsal beldelere yapılan bir ziyaretten ibaret olmadığını, aynı zamanda müminlere zaman ve mekan bilinci, ümmet ve uhuvvet şuuru kazandıran derinlikli bir yolculuk olduğunu ifade eden Erbaş, "Bu kutlu yolculuk, bize sorumluluklarımızı hatırlatır. İmanı, teslimiyeti, sabrı, şükrü, merhameti, diğerkamlığı ve güzel ahlakı öğreterek bizi takvaya ulaştırır." diye konuştu.

Haccın aynı inancı, aşkı ve heyecanı taşıyan milyonlarca insanı bir araya getiren eşsiz bir ibadet olduğunu söyleyen Erbaş, "Rabbimizin alemlere bir hidayet ve bereket kaynağı olarak vasıflandırdığı Beytullah'ı ziyaret etmek, Allah'ın evini haccetmek ve kutsal mekanlarda ibadet etmek her müminin gönlünde daima en büyük hasret ve özlem olmuştur." ifadesini kullandı.


2024 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Bu senenin hac fiyatları henüz belli olmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama geldiğinde haberimize eklenecek. Ancak hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.


Geçtiğimiz 2023 senesinde ise ortalama hac fiyatları şu şekildeydi;

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

HAC VE UMRE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN TIKLAYINIZ


1

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Şavşat'ta Toplandı: Gelecek Projeler Değerlendirildi

2

Kafkasör Arena'da Türkiye - Hollanda Maçı Büyük Coşkuyla İzlenecek

3

Arhavi Festivali'nde Geri Sayım: Eğlence ve Sanat Bir Arada

4

Arhavi Belediyesi Envanterine Yeni Çöp Kamyonu Kazandırıldı

5

Mehmet Sekmen: "Merih Demiral'a Verilen Ceza Adaletten Uzak"