meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Kulunç ağrısına ne iyi gelir?

Pek çok kişi kulunç sorunu yaşar. Kolaylıkla geçmeyen kulunç ağrı verdiği ve rahatsız ettiği için oldukça olumsuz bir durumdur.

SAĞLIK 21.08.2023 15:39:00 0
 Kulunç ağrısına ne iyi gelir?

Sırt ve boyun bölgesine oluşan kulunç masa başı çalışanlar, uzun süre bilgisayar kullanmak zorunda olanlar, masada iş yapanlar ve ders çalışanlarda daha fazla olmaktadır. Diğer yandan sıcak soğuk geçişleri de kuluncu olumsuz etkilemektedir. Bu şekilde çeşitli nedenleri sıralanan kuluncun aslında kesin bir sebebi yoktur. Boyunda ve sırtta dokunulduğunda ele gelen taşlaşma ve ağrılar kulunç olarak bilinir. Stres, çalışma şartları, gündelik hayat, kişideki hastalıklar, travmalar da kuluncun oluşmasına neden olabilir. Kulunç kendisini her zaman geçmeyen ağrılarla göstermektedir.

Boyun ağrı, omuz ve sırt ağrısı olan kişilerin neredeyse hepsinde mutlaka kulunç vardır. Kulunç gündelik yaşımı olumsuz etkileyen ve ağrı veren bir rahatsızlık olduğundan tedavisi de çok merak edilmektedir. Kuluncun çeşitli tedavi yöntemleri vardır.


Kulunç Nedir?

Kulunç pek çok kişiye zor zamanlar yaşatan ciddi ağrı veren bir durumdur. Peki kulunç nedir? sırt, boyun ve omuzda bulunan kasların gerilmesi ve gevşeyememesi sonucunda oluşan kaslardaki düğümlenme kulunç olarak adlandırılır. Kişi ne yaparsa yapsın ağrı geçmez. Çünkü kaslardaki bu düğümlenmenin açılması gerekmektedir. Halk arasında bu duruma kuluncun kırılması da denir. Ancak bu şekilde kişi rahatlar ve ağrıları diner.

Kulunç Neden Olur?

Kulunçlar çoğunlukla sırtta, boyunda ve omuzda görülmektedir. Çok fazla ağrıya neden olan kulunç neden olur? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulur. Kuluncun kesin bir nedeni olmamakla beraber bazı nedenler tahmin edilmektedir. Örneğin masa başı işte uzun saatler hareketsiz çalışmak, soğukta kalma, sıcak soğuk geçişi, stres, hareketsiz durmak gibi çeşitli nedenleri olduğu düşünülmektedir. Kulunç kasların kasılması ve adeta bir yumru haline gelmesidir. Bu yumrular açılmadığı sürece ağrımaya ve kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkilemeye devam eder. Dolayısıyla ağrı kesici ve kas gevşeticiler kulunç olduğunda çok fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. Çünkü ağrı bazen dayanılmaz olabilir.


Kulunç Nasıl Geçer?

Kulunç oluştuğu zaman kişinin yaşamını olumsuz etkilediğinden kulunç nasıl geçer? Diye mutlaka merak edilmektedir. Kuluncun geçmesi için çeşitli yöntemler vardır. Bunların başında kuluncun açılması için masaj yağlarıyla yapılan masaj gelmektedir. Sıcak su torbaları ve fizik tedavi de kulunca faydalıdır. Bazı durumlarda kulunç çok ağrırsa kas gevşetici ve ağrı kesici de alınması gerekebilir.

Kulunç Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kulunç ağrısına ne iyi gelir? Diye merak edenler için sıraladık;

  • Kulunca sıcak su torbası koyarak kuluncun oluştuğu bölgenin sıcak tutulması iyi gelir. Hatta ilerlemiş ve kronikleşmiş kulunçlarda sıcak fizik tedavi uygulanabilir.
  • Kuluncun açılması için özel kas gevşetici egzersizler bölgeyi rahatlatarak kuluncun geçmesini sağlar.
  • Hareketsiz, gergin, stresli ve uzun saatler bilgisayar başında geçirdiğiniz yaşam tarzınızı değiştirmek de kuluncun oluşmasını önler ve kulunç ağrısına iyi gelir.

Kulunç Ağrısı Kesin Çözüm Yolları

Kulunç ağrısı kesin çözüm yolları arasında bölgenin sıcak tutulması ve ağrı kesici yağlarla ovulması ilk sırada gelmektedir. Böylece kulunç açılır ve bölge rahatlamış olur.


Anahtar Kelimeler: Kulunç ağrısına gelir?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday