Tarih: 06.08.2023 15:01

Nüfus Kayıt Örneği Alma

Facebook Twitter Linked-in

Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Giriş

Nüfus kayıt örneği e-devlet üzerinden alınabilen bir belgedir. Kişilerin bu belgeyi e-devlet üzerinden alabilmeleri için öncelikle e-devlet şifresi edinmeleri gerekir. Bu şifre ptt şubelerinden kişilerin kendilerine teslim edilir. Şifre alma işlemi sonrasında kimlik numarası ve şifre girişiyle sayfaya erişim sağlanır. Aynı şekilde şifresini daha önce almış olan kişiler tarafından da şifre ve tc kimlik numarası girilerek sayfaya erişim sağlanır.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sayfası

E-devlet portalına giriş yapan kişilerin nüfus kayıt örneğini almak için öncelikle ana sayfada yer alan kurumlar seçeneğini tıklaması gerekir. Tıklama sonrasında açılan sayfadan kurumun adının yer alabileceği N harfini seçilir. Böylece yeni bir sayfa açılır. Daha sonra açılan sayfada yer alan kurumlar arasından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kurumunun adını bulunur ve kurum adı tıklanır. Bu işlem sonrasında ise kurum tarafından verilen hizmetlerin yer aldığı bir sayfa açılır. Açılan sayfadan nüfus kayıt örneği sorgulama linki tıklanır.

Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır?

Nüfus kayıt örneği sorgulama linkinin tıklanmasıyla sorgulama ekranı açılır. Ekranda şu adımlar izlenerek sorgulama yapılır.

Hazırlanan sayfanın çıktısı alınarak nüfus kayıt örneğini talep eden kişi ya da kuruluşlara teslim edilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —