meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Açlık Krizinden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Eğer kısa bir süre önce yemek yiyip sofradan kalkmanıza rağmen aç kalanlardansanız, o zaman açlık krizi yaşayanlardan birisiniz demektir. Açlık krizi basit gibi görünse de aslında ileride büyük sorunlara yol açacak ciddi bir sorundur. E

AKTUEL 26.02.2023 16:28:38 0
Açlık Krizinden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Günün en önemli öğününde Protein tüketin.

Protein biliyorsunuz en önemli besin kaynağımızdır. Açlık krizleri ile baş edebilmek için protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. En önemlisi günün en önemli öğünü olan kahvaltıda protein ağırlıklı beslenmek çok önemli. Ayrıca protein tok kalmanıza ciddi anlamda yardımcı olur.

Ara öğüne önem verin

Yemek yemek için çok fazla ara vermek düzensizliğe neden olur. Bu düzensizlik aslında kan şekerimizde hareketlenmelere yol açar ve açlık krizini beraberinde getirir. Bu sebeple ara öğünlerimizi arttırmamız gerekiyor. Doğal olarak ne kadar fazla ara öğün yaparsak ( azar azar ) bu kadar kan şeker değerimizi korumuş oluruz. İlk maddede belirttiğim gibi açlık krizine girmemiş oluruz. Yüksek Topuklar olarak biz günde en az 2 ara öğün yaparak açlık krizini önleyebileceğinizi belirtiyoruz.

Çubuk tarçınlı yeşil çay faktörü

Yeşil çay ve tarçın kan şekerini dengeleyerek aniden kan şekeri düşmesinin önüne geçiyor. Ara öğünlerden önce veya sonra içtiğiniz zaman kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz. Ayrıca tarçın, şeker görevi göreceği için şeker kullanmanıza da gerek kalmayacaktır. 

Meyve tüketin

Tatlı isteği genellikle kan şekerimiz düştüğünde ortaya çıkar. Açlık krizleri esnasında tatlı yerine meyve tüketmezsek kilo problemi yaşayabiliriz. Bu tarz tatlı ihtiyacımızı mevye tüketerek giderebiliriz. Üstelik tatlı tüketimi bir alışkanlıktır. Çok fazla tatlı tüketimi yaparsak bu ileride alışkanlık olarak bünyemize geri dönecektir ve her kan şekeri düşüşünde bünyemiz tatlı isteyecektir. Herhangi bir gün açlık krizi hissettiğimizde tatlı yerine portakal, muz, elma, kayısı, üzüm gibi meyveler tüketmenizi öneririm.

Badem, fındık veya ceviz

Açlık krizi hisse ciddi ciddi kendini göstermeye başladığında açlığımızı bastıracak kuruyemişler tüketebiliriz. Bazı kuruyemiş ürünleri ciddi anlamda tokluk hissi verir. Aynı zamanda bu mucizevi ürünler daha sonra yaşanacak olan açlık krizlerinide engeller. Midede uzun süre kalan bu gıdalar bitkisel yağ içerdikleri için uzun süre tokluk hissi verir. Aşırıya kaçmamakla beraber tüketmekte fayda var.

Ara öğünleri tahıllı yapın

Tahıl tokluk hissi vererek kan şekerimizi dengeler. Sadece tahıl yemek lezzet anlamında güç olabilir bu yüzden yoğur ve sütle beraber tüketilmesi önerilir. Ayrıca ara öğünlerde yoğurt kürü tarifimizden de faydalanabilirsiniz.

Bol bol su için

Bütün sağlıklı beslenme yazılarımızda belirttiğim gibi su hayattır. Gün içi bol bol su içmeye özen göstermeliyiz. Bu yazımızı okuduktan sonra açlık krizini engellemek ya da açlık krizini önlemek içe su tüketiminin ne alakası var diyebilirsiniz. Şöyle bir durum var. Eğer vücudumuzda su ihtiyacı doğarsa ve bunu karşılamazsak insan beyni bunu açlık olarak algılayabiliyor ve tekrar açlık hissi olarak bize geri dönüyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday