Tarih: 17.08.2023 10:46

Açlık Sınırı Açıklandı Mı, Ne Kadar, Kaç Lira Oldu?

Facebook Twitter Linked-in

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi  (BİSAM)'ın son verilerine göre, Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı hesaplandı. Yıl ortasında yapılan asgari ücret zammının ardından belirlenen bu veriyle birlikte, vatandaşlar merakla şunu soruyor, ' Açlık sınırı açıklandı mı, ne kadar, kaç lira oldu? Açlık sınırı asgari ücreti geçti mi? 

AÇLIK SINIRI AÇIKLANDI MI, NE KADAR, KAÇ LİRA OLDU?

BİSAM'ın paylaştığı verilere göre, Temmuz ayında Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 11,525 TL olarak belirlenirken, yoksulluk sınırı ise 39,886 TL olarak tespit edilmiştir. Bu durumda, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir beslenme için aylık olarak harcaması gereken minimum miktar olan açlık sınırı, Temmuz ayında 11,525 TL seviyesine yükselmiştir.

Bunun yanı sıra, ailenin aylık kira, fatura, ulaşım, eğitim, sağlık, giyim gibi tüm giderlerini içeren yoksulluk sınırı da Temmuz ayında 39,886 TL olarak belirlenmiştir. BİSAM'ın sunmuş olduğu verilere göre, Temmuz 2022'de açlık sınırı 6,856 TL ve yoksulluk sınırı 23,715 TL seviyelerindeydi. Bu bağlamda yoksulluk sınırındaki yıllık artış oranı yüzde 68.2 olarak kaydedilmiştir.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ Mİ?

Açlık sınırının 11 bin 525 TL ve yoksulluk sınırının 39 bin 886 TL olarak belirlenmesinin ardından, dikkatler açlık sınırının asgari ücreti aşıp aşmadığına çevrildi. Bu verilere göre açlık sınırı, asgari ücreti geçtiğini gösteriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —