Tarih: 21.07.2023 15:43

Açma tarifi

Facebook Twitter Linked-in

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknik alanları dolup taşmaya başlar. Piknik sepetlerinin olmazsa olmazı arasında börek, poğaça, açma gibi yapımı pratik olan lezzetler yer alır. Açma birçok şekilde tüketilebilen yiyeceklerdendir. Sade olarak tüketilebildiği gibi çikolatalı, peynirli, patatesli gibi çeşitlendirilerek de yapılabilir. Dilerseniz yaptığınız sade açma içerisine domates, salatalık, peynir, zeytin ilave ederek de tüketebilirsiniz.

Açma yapımı mayalı ve mayasız olarak ikiye ayrılır. Mayalı poğaça yapımı daha fazla zaman alırken mayasız poğaça daha az zaman alır ve daha pratiktir. Mayalı açma hamuru puf puf kabarıp tel tel ayrılan yapıda olmalıdır. Bu yüzden açma tarifi ararken mayalı tarifleri tercih ederseniz daha iyi lezzet elde etmiş olursunuz.

Açma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Bunlardan biri; malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Aynı şekilde süt mutlaka ılık olmalı soğuk süt kullanırsanız hamurunuz kabarmaz. Hamurun mayalanması için en az 30-40 dakika arasında beklemeniz gerekir. Tepsi mayası hamurunuzun daha iyi kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar.

Açma Malzemeleri

Açma Nasıl Yapılır?

Yapılış-1




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —