Kadınlarda daha sık görülen kansızlık problemine karşı ilaçlar olsa da doğal yöntemler daha fazla tercih ediliyor. Bu noktada en çok başvurulan ürün ise pekmezler.
Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde yetişen keçiboynuzu besin değeri çok yüksek bir meyve. Taze meyve olarak yenilebilen keçiboynuzunun tozu ve pekmezi de kendisi kadar faydalı.
Lif kaynağı olan bu meyvenin metabolizmayı hızlandırma etkisi var. Akciğeri temizleyerek akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor.
İçinde bolca protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller olan keçiboynuzu A, B, D ve E vitaminleri bakımından zengin.
Günde bir kaşık keçiboynuzu tüketmek kemiklerin gelişimine ve korunmasına katkıda bulunur. Özellikle çocukların ve yaşlıların günde 1 kaşık tüketmesi gereken keçiboynuzu kemikleri dinç tutar. Ayrıca özellikle kadınlarda görülen adet kramplarını hafifletir.
İçerisinde yüksek oranda antioksidan olan keçiboynuzu vücut fonksiyonlarının sorunsuz bir şekilde çalışabilmesini sağlar. İçerdiği yağ asitleri ile, cildi içten dışa besleyip nemlendirir. Cilt, saç ve tırnak sağlığı için gerekli olan A ve E vitaminlerini takviye etmeye yardım eder.
İçeriğindeki E vitamini ile anemiye iyi gelir. Kansızlık şikâyeti olan bebeklerde çok faydalı olan pekmez, bebeklere aç karnına verilebilir.
Çikolata tüketimi için iyi bir alternatif olan keçiboynuzu; kakaoya oranla 2 kat kalsiyum içerir. Aynı zamanda içeriğindeki lif sayesinde tok tutar ve uzun süre açlık hissi yaratmaz.
Keçiboynuzu pekmezi bazı insanlarda yan etkilere sebep olabilir. Aşırı tüketilmesi halinde mide bulantısı, isha ve sivilce gibi sorunlar ortaya çıkabilir.