Tarih: 13.08.2023 13:17

Ağıralioğlu MHP lideri Bahçeli'nin açıklamaları sonrası değerlendirmelerde bulundu

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sürecinin ardından İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı çağrının ardından açıklamalarda bulundu.

Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti ya da muhalefet, mutsuz seçmenin önüne yeni bir alternatif koymazsa seçmen iktidara yönelecektir" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu, MHP'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı komşuluk çağrısı hakkında TV100 kanalında açıklamalarda bulundu.

Partiler Arası Değil Seçmenlerle İttifak Lazım

Sunucu Kübra Par'ın "MHP'nin komşuluk çağrısına nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapta ise şunları belirtti: "İktidar olacak muhalefet partileri, iktidardan umduğunu bulamayan seçmenin umut bağladığı bir adres olmalıdır. Hedeflerini gerçekleştirememiş, vaat ettiği zenginlik, özgürlük ve adaleti sağlayamamış bir iktidarın karşısında duran muhalefet, seçmenin güvenini kazanmak için çaba göstermelidir. Yani partiler arası değil, seçmenlerle ittifak yapabilmeyi başarabilmek muhalefetin görevidir. Beş yıl boyunca seçmenin duyarlılıklarını ve oy tercihlerini sürekli olarak vurguladım ve ne yazık ki haklı çıktım.

Seçmen Belirsizliği Değil Kesinliği Seçer

Seçmen, iddialı olmayı sever, iradeyi, meydan okumayı, yapma yeteneğini, yönetme becerisini, kurallı ve ahlaki mücadeleyi takdir eder. Eğer şüphe uyandıran bir siyasi birliktelik yerine, kesinlikle olmamış bir akıl gördüğünde, seçmen belirsizliği değil kesinliği seçer. İYİ Parti ya da genel olarak muhalefet, mutsuz seçmenin karşısına yeni bir alternatif koymazsa, seçmen iktidara yönelmeye devam edecektir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —